“Cynisme vernietigt doeltreffendheid.”​

Maurice Allais (1911-2010)

Mijn missie is: anderen bemoedigen om te staan in hun persoonlijke en professionele rijkdom. Ik werk waarden-georiënteerd. Belangrijke waarden zijn voor mij: respect, trouw aan jezelf, vrijheid, duurzaamheid, moed, inclusiviteit en vooral: liefde. Het pad van de liefde is niet soft, verheven of zoetsappig en ook niet gemakkelijk trouwens.

Maria kennis is vertrouwenspersoon in het onderwijs

Maria Kennis

Op 8 september 1957 ben ik geboren in een gezin met zeven kinderen. Drie inmiddels volwassen kinderen en inmiddels twee ontroerende kleindochtertjes zijn het mooiste wat me is overkomen. Daarnaast heb ik, behalve voor mijn dierbaren, altijd voor een wijdere kring iets willen betekenen. 

Werk

Hogeschooldocent
Ik werk als hogeschooldocent op de Social Work opleiding van Avans Hogeschool in Den Bosch; verder als interne vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen. Ik ben op de hogeschool gaan werken, omdat ik studenten goed wilde voorbereiden op de beroepswerkelijkheid en op de emotionele impact van het werk, beter dan ik was toen ik op 21-jarige leeftijd afstudeerde aan mijn initiële opleiding. Een erg mooi moment voor mij was dan ook toen ik in 2010 door de studenten werd gekozen tot docent van het jaar. 

Van 2015 tot 2022 was ik als docentonderzoeker verbonden bij een van de lectoraten en deed ik met afstudeerstudenten onderzoek naar hoe legale sekswerkers hun werk en positie beleven. Daarnaast deed ik onderzoek naar hoe het streven naar diversiteit bij de politie in de praktijk daadwerkelijk wordt ervaren. 

Andere werkervaring
Mijn eerdere
 werkervaring ligt in de crisisopvang, jeugdpsychiatrie en verslavingskliniek (als groepsleider of sociotherapeut), TBS-setting (stafmedewerker deskundigheidsbevordering) en bij ZIN (maatwerkprogrammas team– en organisatieontwikkeling) 

Supervisor
Al lang
werk ik daarnaast als supervisor in en voor diverse organisaties met ervaren professionals, bijvoorbeeld op de voortgezette opleiding van de HAN in Nijmegen (1984-1989), bij de Pompestichting, bij ZIN in Vught (2003-2007), voor de masteropleiding van de School voor Politie Leiderschap in Apeldoorn (20062013), voor Stichting Moria in Nijmegen (sinds 2011) en diverse GGZ-instellingen voor sociotherapeuten en vaktherapeuten.

Opleidingen

Tijdens de Master Human & Organizational Behavior (afgestudeerd 2011) heb ik me verdiept in organisatiedynamiek. Deze master heb ik afgerond met een afstudeeronderzoek naar het overeind blijven van professionals die zich juist niet ziek melden gedurende een persoonlijke crisis. Veel eerder haalde ik mijn diploma HBO-Jeugdwelzijnswerk (1979), vervolgens een voortgezette opleiding in groepswerk met eerstegraads lesbevoegdheid (1984) en de opleiding supervisiekunde (1986). Verder heb ik scholingen als vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen gevolgd (2012, 2015, 2020) en een erkende coachopleiding (2021).  

“Maria doet haar achternaam eer aan. Ze heeft ontzettend veel kennis in huis. Dat geeft vertrouwen.”

Contact

Contact

Meer informatie over de mogelijkheden? Met wat meer informatie over context en achtergrond kan ik zo gericht mogelijk antwoorden. 

BTW vrijstelling voor: bijscholing en deskundigheidsbevordering
Beroepsverenigingen: LVSC en LVV
KvK nummer: 17241132

06-18647263

Afspraken:
Flexibel, in overleg. Niet op dinsdag.

Amstellaan 8 
5215 GB ’s-Hertogenbosch

E-mail info@kennisbegeleiding.nl